Paardencoach en holistisch therapeut voor paarden Karen

Als paardencoach en holistisch therapeut voor paarden bouw ik heel graag mee aan jouw talenten en de gezondheid van je paard, maar op deze pagina wil ik mezelf ook even kort aan je voorstellen.

Ik ben Karen en al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door paarden. Ik heb eerst een opleiding Taal- en Letterkunde gevolgd aan de universiteit. Daarna heb ik mijn lerarenopleiding voltooid. Intussen werk ik al enkele jaren met veel plezier als taalleerkracht in het middelbaar onderwijs. Toch bleef het kriebelen om ook iets met paarden te gaan doen. Dat ‘iets’ kreeg langzaamaan duidelijker vorm nadat ik verschillende bijkomende opleidingen gevolgd heb.

Equi-Vitale

De naam Equi-Vitale dekt een dubbele lading. Enerzijds bied ik paardencoaching aan waarbij de paarden en ik jou samen kunnen begeleiden naar meer vitaliteit en balans in je leven. Anderzijds kan ik er via aromatherapie , guashatherapie en andere manuele technieken – als een soort kinesist voor paarden – voor zorgen dat jouw paard weer vitaler door het leven gaat dankzij deze natuurlijke en holistische therapieën.

Mijn opleiding tot paardencoach en paardentherapeut

Ik heb in de loop der jaren verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om kwaliteitsvolle paardencoachingsessies en behandelingen met een scala aan holistische therapieën zoals aromatherapie, guashatherapie en bioresonantie te kunnen aanbieden. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf ook steeds te blijven bijscholen. Enkele thema’s waarin ik mezelf blijf verdiepen om mijn kennis te vergroten en up-to-date te houden zijn o.a.:

  • gesprekstechnieken en coachvaardigheden
  • anatomie
  • biomechanica
  • gezonde voeding voor het paard
  • trainingstechnieken voor het paard
  • wetenschappelijk onderzoek i.v.m. oliën en behandelmethodes